4 legendariske mobiltelefoner fra før iPhonen blev opfundet


Annonce

Den mest solgte mobiltelefon nogensinde er iPhonen, der blev udviklet af Apples stifter Steve Jobs. Den første iPhone kom på markedet d. 29. juni 2007, og siden da har Apple gang på gang udgivet nye versioner af den populære smartphone. Hvert år står Apple fans verden over klar til at se, hvad teknologigiganten nu har fundet på af nye tiltag til årets nye iPhone-oplevelse. Men selvom det nærmest er svært at huske, var der en tid før iPhonen.
I dag ligner næsten alle telefoner hinanden, og mange vil mene, at alle andre mobilselskaber gør alt, hvad de kan for at følge trop med iPhonen. Men før Apple ændrede hele mobilmarkedet, fandtes der et hav af eksperimenterende mobiltelefoner med knapper, klapper, antenne, håndtag, tykke og tynde, og nytænkning prægede konstant området. I denne artikel præsenterer vi dig for 4 legendariske mobiltelefoner, som hver især har været et hit, før iPhonen kom på markedet.

Stornomatic 900 – kufferten

En af de første bærbare mobiler i Danmark blev udgivet i 1982 af det danske firma Storno.
Telefonen var en hel kuffert, man kunne gå rundt med og tage med ud i verden. Egentlig var den designet til at være en biltelefon, men kunne man holde ud at slæbe rundt på de 11,5 kilo, kunne man tage kufferten med vidt omkring.
Prisen dengang var hele 17.000 kroner, som svarer til omkring 37.000 kroner i dag, så det var kun overklassen, der havde råd til telefonen.

Motorola Dynatac – det første opkald

I 1983 udkom Motorola Dynatac, som af mange anses som værende den første rigtige mobiltelefon. Det første opkald fra en håndholdt mobiltelefon kom fra denne model, som vejede over et kilo.
Faktisk var en prototype udviklet allerede 10 år tidligere, og den første opringning skete i 1973, men der gik 10 år, før Dynatac kom på markedet. Mobiltelefonen holdt kun strøm i cirka en halv time, og den tog over 10 timer at oplade.

Nokia 3310 – den ikoniske

I 2000 udgav Nokia den ikoniske Nokia 3310, som vi næsten alle sammen har haft fingrene i på ét eller andet tidspunkt. Den lille robuste mobiltelefon blev kastet ned fra højhuse og trampet på af begejstrede fans, som alle forbløffedes over, hvor meget telefonen kunne holde til.
Der var endnu en grund til, at Nokia 3310 blev et verdensomspændende hit, nemlig at telefonejerne kunne personliggøre deres mobil ved at skifte mobilcoveret ud med et, der havde hunde, smileyer eller Superman-logo på. Derudover kunne man helt selv vælge ringetone, og telefonen kunne holde strøm i evigheder, så man kunne spille det ikoniske spil Snake i flere timer ad gangen.

Faktisk har Nokia for nylig genudgivet mobilen i en moderne og optimeret udgave, som blandt andet kan holde strøm i en hel måned!

Motorola Razr V3 – den tynde

I 2004 udgav Motorola modellen Razr V3, som var dyr, tynd og klædt i aluminium. Den blanke klapmobil så sofistikeret og moderne ud, og telefonen blev hurtigt meget eftertragtet især blandt overklassen. Motorola Razr V3 har været med i et hav af film, og mere end 130 millioner mennesker endte med at købe den.

Det bliver spændende at se, om det bliver en samsung smartphone, en Nokia eller en Motorola, der næste gang kommer med en ny legendarisk mobiltelefon, der måske endda en rykke en smule ved iPhonens plads på tronen.

Have any Question or Comment?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *