Reparation af væskeskadet mobil


En guide skrevet af Jesper Knudsen (aka Ratata82)

Væskeskadet telefoner og hvordan man kan forsøge at rede dem selv, er et emne vi tit ser på mobilforum, og med det i tanke er denne guide lavet.

Du skal bruge følgende:

– Torx 6 skruetrækker
– Methanol alkohol/Isopropyl alkohol
– En lille beholder eller dyb tallerken
– Opvaskemiddel
– En tandbørste (ikke dine hverdags tandbørste)
– Et lille håndklæde
– Hårtørrer
– Skål

Introduktion:

Vand ødelægger ikke din telefon! Men når vand bliver mikset med elektricitet, så begynder det at reagere med metallerne i telefonen og forsager skader.
Vær sikker på at batteriet bliver fjernet fra telefonen med det samme den får vand. Dette vil forebygge vand ”skade” og kun forudsagde ”Vand i din telefon”! Hvilket er meget nemmere at rense, og med meget større chance for success

Guide step by step.

1) Skil telefonen ad. Afmonter printet. Afmonter RF skjoldene (hvis der er nogen) ved forsigtigt at løfte dem.

2) Fyld din lille plastik beholder eller dybe tallerken med metanol eller isopropyl alkohol og læg printet i væsken. Vær sikker på at væsken kan dække hele printet.

3) Lad printet ligge i ca. 20 min, derefter skal du nu fylde beholderen, med en lille smule ”sulfo” og koldt vand, indtil der er rigeligt med sæbeskum.

4) Tag printet op af væsken, og læg den i noget desinficeret vand, derefter tager du den op med det samme, bare så den er fri for alkohol. Læg printet på et håndklæde, og med en tandbørste og skål, skrubbes der på printet ordentligt i alle retninger. Gør dette med forsigtighed. Tag printet og lad koldt vand løbe hen over det, for at sikre, at printet er fri for metanol/isopropyl alkohol!
Placer printet på et håndklæde, og med tandbørsten og sæbeskummet, skrubbes på printet grundigt i alle retninger og vinkler! Gør dette med forsigtighed!
Sikker dig masser af skum, skrab skummet fra skålen med tandbørsten – for at sikre dette.
Hele processen burde tage ca. 15 minutter.

5) Igen, lad noget koldt vand løbe hen over printet på begge sider, så alle spor af skum er forsvundet! Forsigtigt duppes printet tørt med håndklædet, derefter tændes for hårtørreren, og lad den blæse printet helt tørt.

6) Printet må ikke overophede… Lad det jævnligt køle ned.

7) Til sidst lægger du printet igen i Isopropyl alkohol. Og igen skrubber du printet i 3-4 min i alle retninger.

8) Derefter lægger du printet til tørre… Pga. Isopropyl alkoholen er printet tørt i løbet af 10+ min…

9) Saml nu telefonen og test om det ikke virker… :mobil

Note: Denne guide skal tages som “sidste udvej” og ud fra synspunktet en mobil der er væskeskadet er i følge de officiel værksteder ødelagt så de ikke kan laves. Mobilportalen ApS, herunder mobilforum.dk og Jesper Knudsen kan derfor på ingen måde gøres ansvarlig for hvis denne guide ikke virker, eller en halv defekt telefon, bliver hel defekt ved at følge den. Det er på helt eget ansvar at rode med den slags.

Have any Question or Comment?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *