Så kraftig er de nye dualcore mobiler !!


Der kan vidst ikke være meget tvivl om at en af de helt store ting i super mobiltelefoner anno 2011 bliver dualcore CPU i stedet for de singlecore CPU er vi hid til har set i top modellerne.

Men hvor kræftige er de her nye dualcore CPUer så egentlig. Vi har kigget lidt på den første af slagsen der hedder Tegra 2 som laves af Nvidia.

Lad det være sagt med det samme den er lynende hurtigt. Neden for er en række test af CPUer der findes i forskellige mobiltelefoner. Farve koderner er:

Grøn = Nvidia Tegra 2/Cortex A9 dualCore ( i LG Optimus 2x)
Rød = Samsung S5pc110/Hummingbird A8 singlecore (Samsung Galaxy S)
Lilla = OMAP 3640/Cortex A8 Singlecore (Motorola droid 2)
Blå = Qualcomm 8255/Scorpion A8 Singlecore (HTC Desire HD)

CPU Benchmarks er den lettest måde at danne sig et indtryk af hvad en CPU kan præstere, om end den ikke dækker 100% over alle forhold.

Først en graf.

Og så det tal skema.

Der er med andre ord ikke tvivl om at der er rigtig meget smæk på disse nye dualcore CPUer. Op til dobbelt så hurtigt rå data kræft kan man opnå med en dualcore CPU.

Nu kan man så måske side og tænke – Hvad skal jeg bruge så meget mere kraft i min mobiltelefon til. Ja bruger du den kun til at ringe og sms med så er det nok begrænset hvor meget glæde du vil have en dualcore CPU frem for en single core udgave.

Men bruger du internette, spiller, eller har flere aktiviteter kørende samtidig, vil du opleve en meget stor forskel.

Neden for er først benchmarks på at surfe på websider.

Flash er en stor del af det almindelige internet, hvor alt fra reklame banner, til video og spil køre i flash. Her er der også store hastigheds forøgelser at hente.

Multitasking er ved at være standart på de fleste highend telefoner, hvor forskellige programmer kan køre i baggrunden. Her er også god forbedringer i vente.

Der er altså som alle disse grafer og tabeller viser ingen tvivl om at der kommer til at ske et gevaldigt hop i det en mobiltelefon, eller tablet kan klare med alle de ekstra kræfter. Internet delen kommer til at køre meget hurtigere. Vi har længe haft hurtigt 3G eller W-lan net, men hastigheds oplevelsen har været begrænset af telefones CPU der bare ikke kan udnytte de hurtige hastigheder særligt godt. Det bliver meget bedre med dualcore CPUer.

Flash video har aldrig kørt 100% hakke frit på enheder der har understøtte dette. Det problem vil også være endegyldigt slut med de nye dualcore CPUer og at se video klip på fx EB.dk eller BT.dk vil herefter ikke været et problem mere.

Spillende bliver også i en hel ny klasse efterhånden som der kommer nye spil der tilpasset de flere kræfter. Vi kan forvente højer grafik oplevelser og mere avanceret spil.

Video optagelser i fuld HD opløsning vil også blive mulige, og på foto delen vil vi opleve mindre forsinkelse (shutterlag) på kamera udløseren, og kamera vil blive hurtigere klar til et nyt billede.

Indtil vider er der 5 mobiler vi ved er på vej (måske ikke alle til DK) der har de nye dualcore CPUer, og det er Motorola Atrix, Motorola Droid Bionic, LG Optimus 2x (kommer inden længe) LG optimus 3D og Samsung Galaxy S2. Men i løbet af 2011 kan der meget let komme 4-5 gange så mange modeller med dualcore CPUer.

Slutteliget en lille reklame film fra LG.

Have any Question or Comment?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *