Samsung og Google præsenterer Galaxy Nexus


Galaxy Nexus er verdens første smartphone med Googles operativsystem Android 4.0. Det er nu anden gang, at Samsung og Google samarbejder om en ny touchmobil. Med det nye operativsystem kan du blandt andet overføre filer mellem to Galaxy Nexus telefoner ved at holde telefonernes bagsider mod hinanden.

I starten af 2011 kom Samsungs og Googles første smartphone Nexus S på gaden. Nu har Google igen valgt Samsung som samarbejdspartner og tager udviklingen af Android-mobiler et skridt videre.

Med Googles nye operativsystem Android 4.0 i Galaxy Nexus får du en smartphone med masse smarte features. Du kan fx overføre dine yndlingsfilm fra YouTube, dele apps eller interessante websites mellem din egen og vennernes Galaxy Nexus smartphones. Det eneste du skal gøre er at holde telefonernes bagsider mod hinanden, hvorefter filerne overføres til den anden mobil via NFC (Near Field Communication). Du kan desuden låse mobilen op ved at vise den dit ansigt. Galaxy Nexus genkender dit ansigt, så du slipper for at huske på alverdens koder for at åbne din mobil.

Ny brugergrænseflade giver større skærm

Den nye brugergrænseflade i Android 4.0 gør, at alle fysiske knapper på Galaxy Nexus’ forside, fx knappen til hjemmeskærmen, er blevet erstattet af ikoner på skærmen. Det betyder, at skærmen har fået en størrelse på hele 4,65 tommer uden at selve mobilen er blevet markant større. Med den nye brugergrænseflade kan du også nemt navigere mellem dine åbne programmer ved hjælp af en smart task manager. Desuden kan du med Galaxy Nexus dele dit mobile bredbånd med vennerne. Galaxy Nexus er nemlig udstyret med et indbygget hot spot, som gør, at telefonen også kan fungere som en mobil router.

Galaxy Nexus er som forgængeren Nexus S holdt i et blødt og kurvet design med en rillet bagside, der gør at mobilen ligger godt i hånden, uanset om du taler i telefonen eller surfer på internettet. Udover en større skærm med en lysstærk HD Super-AMOLED teknologi er Galaxy Nexus udstyret med en kraftfuld DualCore processor på 1,2 GHz og en downloadhastighed på 21 megabit pr. sekund. Det betyder at du fx kan høre musik, mens du sms’er eller ser billeder uden at det påvirker mobilens ydeevne.

Fakta: Galaxy Nexus er en smart touchmobil med en 4,65 tommer HD Super-AMOLED skærm (1280×720 pixels).
Størrelse: 135,5 x 67,94 x 8,94 millimeter, 135 gram. Operativsystemet Android 4.0 (Ice Cream Sandwich),
1,2-gigahertz processor med Dual Core, 16 gigabyte hukommelse. Kamera på forsiden på 1,3 megapixels til videosamtale eller videooptagelse i 1080p, kamera på bagsiden på fem megapixels med autofokus og LED blitz. Understøtter NFC. Mobilt bredbånd med understøttelse af HSPA+ 21 megabit per sekund samt HSUPA med understøttelse af 5,76 megabit per sekund 850/900/1900/1700/2100, EDGE/GPRS 850/900/1800/1900, hot spot for op til otte andre enheder via WiFi. Understøtter Bluetooth 3.0, WiFi 802.11 a/b/g/n, USB 2.0. Batteri: Li-on 1750 mAh. I butikkerne i slutningen af november. Vejledende udsalgspris ved lancering: 4.400 kroner.

Have any Question or Comment?

3 comments on “Samsung og Google præsenterer Galaxy Nexus

supra

Gad vide hvad der sker hvis man holder et billede op af telefonens ejer, låser den så op fordi den kan genkende ansigtet…?

Reply
CBW

Tja det er et godt spørgsmål, men der er under alle omstændigheder en backup svipelås hvis der ikke er lys nok til fotoet kan tages i tilstrækkeligt god kvalitet.

Ud over det må jeg sige at der er primært 2 ting der skuffe noget. Det er samme CPU som vi har set i Galaxy S2, og altså ikke mere fart over feltet. Jeg vade håbet på at samme hastighed som i Galaxy S2 HD og Galaxy Note som begge ligger på 1,5 GHz.

Kameraet er også en skuffelse. 5 Mpixel er selv om kameraet måtte være super godt ikke alverden. Jeg havde forventet 8 Mpixel som et minimum.

Til gengæld ser jeg meget frem til at se den skærm i virkeligheden. Pixel tætheden er som på iPhone, blot er skærmen 1,15 tomme støre og en Super AMOLED så mit gæt er det bliver den pt flotteste skæm der findes i den mobil når den kommer.

Det nye android 4.0 tror jeg også jeg glæder mig til at teste. Der ser ud til at være gomme flere interessante ting, og mon ikke også hastigheden har fået et nøk op ad. – det kunne jo være sjovt hvis det viser sig at med Android 4.0 bliver iOS 5 rent hastigheds mæssigt sat på plads. 🙂

Reply
pbj

Blive spændende at se om iPhonen kan hamle op med Galaxy Nexus. På specifikationerne vinder Galaxy Nexus da helt klart.
http://www.samsung-galaxy-nexus.dk/

Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *