Sony præsenterer nye flagskibsmobiler med næste generations kamera


– Desuden lanceres verdens første smartphone med 4K-skærm[SUP]1[/SUP]
· Sony lancerer tre nye flagskibe på IFA: Xperia Z5, Xperia Z5 Compact og Xperia Z5 Premium
· Xperia Z5-serien er udrustet med verdens bedste kamera blandt førende smartphones[SUP]2[/SUP]
· Nyt opdateret designudtryk, igen med unik vandtæthed[SUP]3[/SUP]
· Xperia Z5 Compact har trods sit kompakte format samme kompromisløse præstationer som Xperia Z5
· Xperia Z5 Premium flytter grænserne for mobil underholdning med verdens første 4K UHD-display i en smartphone
· Xperia Z5-serien er udrustet med en helt ny 23 megapixel sensor, som fokuserer på 0,03 sekunder[SUP]4[/SUP]– hurtigere end nogen anden smartphone[SUP]5[/SUP]
· Integreret fingeraftrykslæser til hurtig og smidig oplåsning

– Xperia Z5, Xperia Z5 Compact og Xperia Z5 Premium er de seneste bidrag i vor priste Z-serie. Modellerne har samme høje præstationer, men præsenteres i tre forskellige størrelser. Fælles for dem er, at de alle tre har verdens hurtigste autofokus i en smartphone. Med Xperia Z5 Premium er vi desuden først i verden med 4K-skærm i en smartphone, fortæller Rikard Skogberg, der er nordisk PR- og produktchef for Sony Mobile.

Næste generations kamera – hurtigere, bedre og skarpere
Xperia Z5-serien er udrustet med et helt nyudviklet kamera, hvor teknologien er hentet fra Sonys professionelle α-systemkameraer. Den store 1/2.3” Exmor RS-sensor har en opløsning på hele 23 megapixel og en maksimal blænderåbning på 2,0 – alt sammen for at skabe så detaljerede og klare billeder som muligt.

Kameraet rammer skarpheden på rekordhurtige 0,03 sekunder, som er verdens hurtigste autofokus i en smartphone. Til sammenligning tager det øjet cirka 0,1-0,4 sekunder at blinke, så nu er det enkelt at fange selv de hurtigste øjeblikke i livet.

5x zoom sammen med den højopløste sensor og telefonens vandtætte design er med til at gøre kameraet perfekt til alle typer af fotosituationer. Den store sensor hjælper også med til at skabe billeder med klarere farver og mindre støj selv i mørke omgivelser fx en solnedgang eller en stjernehimmel.

Vi lever et stadig mere aktivt liv – Xperia Z5-serien er optimeret til at reducere rystelser ved hjælp af SteadyShot[SUP]TM[/SUP] med Intelligent Active Mode, som gør det muligt at få et blødt og stabilt resultat, selv når du fx står på et skateboard og filmer. Kameraets teknik er også videreudviklet for at kunne præstere endnu bedre under dårlige lysforhold.

Svensk design i forskellige størrelser for flere valgmuligheder
Designet af Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact er opdateret sammenlignet med forgængerne og er skabt af Sonys designstudier i Sverige og Japan. Telefonerne er udført i premium materiale med mat finish og frostet glas på bagsiden samt med Xperia-logoet indgraveret på siden. Blandt de nye features har den åbent USB-stik uden dæksel til hurtig og enkel opladning samt fingeraftryksaflæser på siden, som gør telefonen personlig og sikker – man kan simpelthen sikre og åbne telefonen med et enkelt tryk på en knap. Fingeraftrykslæseren understøtter endda FIDO-standarden, så man kan bekræfte i onlinetjenester og apps.

Xperia Z5 har en aluminiumramme rundt om den 5,2” store skærm og lanceres i farverne hvid, grafitsort, guld og grøn. Til dem som vil have en mindre smartphone uden at gå på kompromis er der Xperia Z5 Compact, som har samme præstationer, men er i et mere lommevenligt format med en 4,6”-skærm. Xperia Z5 Compact kommer på markedet i de nye farver gul og koral samt i hvid og grafitsort.

Kraftfulde præstationer som lever op til alle krav
Xperia Z5-serien bringer video, fotografi og spil til et højere niveau med Qualcomms® Snapdragon 810-processor med 8 kerner og 64 bit. Uanset om du multi-tasker over Wi-Fi eller 4G, så er det slut med at vente – begge telefoner leverer den hastighed, du behøver. Hele Z5-serien har 32 GB intern hukommelse, som nemt kan udvides et microSD-kort på op til 200 GB.

Præcis som sine forgængere er Xperia Z5-serien udrustet med Sonys fantastiske batterier som rækker i op til to dage[SUP]6[/SUP]. Med nyheden Qualcomm® Quick Charge™ 2.0 kan du desuden oplade batteriet til 5,5 timers brug på bare 10 minutter.

Xperia Z5 Premium – første smartphone med 4K-opløsning
Xperia Z5 Premium er verdens første 4K-skærm i en smartphone. Den 5,5” store IPS-skærm med Sonys TRILUMINOS™-teknik er med til at give en imponerende detaljerigdom og naturlig farvegengivelse med en opløsning 4 gange højere end Full HD.

Xperia Z5 Premium opskalerer automatisk alt indhold til 4K, så uanset om du kigger på Netflix, Youtube eller dine feriebilleder forbedrer opskaleringen kvaliteten, så du får en optimal oplevelse. Med kameraet kan du indspille video i 4K samt grabbe 8 megapixel stillbilleder direkte fra filmen.

Xperia Z5 Premium er konstrueret til at levere kompromisløse præstationer i absolut topklasse. Trods den store og højopløste skærm klarer telefonen op til to dage uden opladning takket være batteriet på 3.430 mAh.

Ud over verdens første 4K-skærm på en smartphone har Xperia Z5 Premium et unikt visuelt udtryk. Den deler design med resten af serien, men i stedet for mat finish er den blank i farverne sort, guld og krom.

Lanceringstilbud
Xperia Z3 Compact blev hurtigt en af de mest populære Sony-modeller i Norden. Det fejrer Sony med et lanceringstilbud – forudbestiller du Xperia Z5 Compact inden den 24. september, får du Sony-hovedtelefonerne MDR-10RC med i købet. De har en værdi af 800 kr.

Sony hæver pulsen med SmartBand 2
SmartBand 2 er anden-generations SmartBand og udrustet med en avanceret pulsmåler, som hjælper dig med at holde styr på alt det, du behøver. Det opgraderede aktivitetsarmbånd måler din puls, variationerne i din hjerterytme (HRV) og dine bevægelser. Det giver dig indsigt i dit velbefindende såsom din fysiske aktivitet, søvnen og dine stressniveauer. Al denne information får du samlet på en pæn og letforståelig måde i app’en LifeLog – alt sammen for, at du bedre skal forstå dig selv. SmartBand 2 kommer på markedet Danmark fra september til en vejledende udsalgspris på 999 kr.

SmartBand 2 er også den perfekte forlængelse af din Xperia-telefon – ved diskrete vibrationer og lysdioder behøver du aldrig mere miste en samtale, meddelelse eller mail. Batteriet holder i op til to dage, men i STAMINA-mode (med pulsmåleren slukket) rækker det op til fem dage. Præcis som forgængeren er den udført i modstandsdygtig silikone og er vandtæt (IP68). Det er en nyhed, at armbåndet fungerer med enheder som kører iOS 8.2, samt Android-enheder som kører 4.4 eller senere udgaver.

#Activewithsony
Den nye Xperia Z5-serie er det seneste bidrag fra Sony Mobiles række af udstyr til en aktiv livsstil. Vand- og støvtætheden (IP65/68) gør, at du ikke behøver være urolig for regn på løbeturen eller for at have telefonen med under en svedig træningssession. Tilføj den lange batteritid og det smarte tilbehør, som SmartBand 2, SmartWatch 3 og forskellige Bluetooth-headsets har, og du har den perfekte træningspartner på løbeturen, på cykelturen og i træningslokalet.

Z5-serien i Danmark
· Xperia Z5 Compact lanceres i september til en vejledende udsalgspris på 4 999 kr.
· Xperia Z5 lanceres i oktober til en vejledende udsalgspris på
5 999 kr.
· Xperia Z5 Premium lanceres i november til en vejledende udsalgspris på 6 499 kr.

Tilbehør
Til hele Z5-serien lanceres det meste tilbehør i matchende design og farver. De beskyttende covers har et design, som lader dig komme til dine favorit-apps gennem et smart vindue.
MDR-NC750
Sony lancerer et nyt støjreducerende headset i et mindre og nemmere format, der understøtter Hi-Res Audio, så du kan lytte til musik i højere opløsning end CD-kvalitet. Headsettet har indbygget støjreduktion, der fjerner op til 98 % af baggrundsstøjen – perfekt på tog og i fly. Det er kompatibelt med smartphones i Xperia Z-serien fra Xperia Z2 og fremad. MDR-NC750 kommer på markedet i Danmark fra oktober med en vejledende udsalgspris på 799 kr.

SBH54
Et alsidigt Bluetooth-headset, som både fungerer som minitelefon og sammen med medfølgende eller valgfrie hovedtelefoner. Det er derfor perfekt, når du skal ringe eller modtage opkald, tjekke meddelelser, spille musik og lytte til radio. SBH54 er tilgængelig i Danmark fra november til en vejledende udsalgspris på 799 kr.

1 Sony Xperia™ Z5 Premium har en 5,5” 4K UHD skærm (3840×2160), 806 ppi. Specifikationer verificerede af Strategy Analytics SpecTRAX den 1. september 2015. Læs mere på www.sonymobile.com/testresults/

2 Testet mod førende smartphones 2015. Baserat på resultatet fra specifikationstests af 2015’s mest solgte smartphones samt på resultatet fra forbrugertests af førende smartphones. Undersøgelser og tester blev udført af Strategy Analytics. Læs mere her www.sonymobile.com/testresults/

3 Xperia™ Z5 er vandtæt og støvafvisende, så der er ingen fare, selv om du overraskes af regn eller har brug for at skylle mobilen under vandhanen. Men husk: alle porte og beskyttelsesluger skal være helt lukkede. Du bør ikke: lade enheden havne helt under vand eller udsætte den for havvand, saltvand, kloreret vand eller væsker som fx drikkevarer. Misbrug og fejlagtig brug af enheden ophæver garantien. Enheden er i beskyttelsesklasse IP65/68. Mere information findes på www.sonymobile.com/waterproof. Vær opmærksom på, at Xperia har en USB-port uden luge til tilslutning og opladning. USB-porten skal være helt tør, inden du oplader enheden.

4 Ifølge CIPA’s retningslinjer (http://www.cipa.jp/index_e.html)

5 Baseret på teknisk test af autofokushastighed af Sonys Xperia Z5-serie mod Apple iPhone 6, Apple iPhone 6 Plus, HTC One M9, LG G4, Samsung Galaxy Note 4 og Samsung Galaxy S6 (som defineres som ”førende smartphones” af Strategy Analytics). Studiet blev gjort af Strategy Analytics i dagene 5-6. august 2015. Læs mere her: www.sonymobile.com/testresults/

6 Batteritiden er målt med Sony Mobile Communications AB’s brugerprofil for smartphones, defineret i september 2014 for at repræsentere en normal smartphone-bruger, inklusive men ikke begrænset til en række forskellige brugsscenarier (samtale, SMS, websurfing, sociale medier, spil, musik, fotografering, kigge på billeder, videoafspilning online, videoindspilning og -optagelse).

Have any Question or Comment?

8 comments on “Sony præsenterer nye flagskibsmobiler med næste generations kamera

renehjoerring

På den ene side er det spændende nyt, men samtidig synes jeg der er sket for lidt i forhold til z3 modellerne..

Den nye z5 compact har en pris på lige knap 5000 kr.. Det er godt nok mange penge sammenlignet med andre topmodeller og specielt i forhold til z3 compact som koster tæt ved det halve..

Jeg kan sagtens se fordelen ved en vandskyende model.. Men samtidig så har mine andre mobiler klarer sig fint uden og være det.. Og til den pris kan jeg reelt købe to andre modeller der kan det samme..

Sendt fra min GT-I9505 med Tapatalk

Reply
Pixeline

På den ene side er det spændende nyt, men samtidig synes jeg der er sket for lidt i forhold til z3 modellerne..

Den nye z5 compact har en pris på lige knap 5000 kr.. Det er godt nok mange penge sammenlignet med andre topmodeller og specielt i forhold til z3 compact som koster tæt ved det halve..

Jeg kan sagtens se fordelen ved en vandskyende model.. Men samtidig så har mine andre mobiler klarer sig fint uden og være det.. Og til den pris kan jeg reelt købe to andre modeller der kan det samme..

Sendt fra min GT-I9505 med Tapatalk

Callme har et ret godt tilbud på Samsung S5, som er både vand- og støvafvisende. Har lige købt den til min datter, som er helt pjattet med den. Hurtig – super kamera – lækker, lækker bagside og udskifteligt batteri og SD kort.

Kunne faktisk godt være fristet selv – 2.300 er da til at overkomme. Og Callme har jo kun 1 måneds abonnement inkluderet 🙂

https://www.callme.dk/samsung-galaxy-s5-sort

pix

Reply
renehjoerring

Callme har et ret godt tilbud på Samsung S5, som er både vand- og støvafvisende. Har lige købt den til min datter, som er helt pjattet med den. Hurtig – super kamera – lækker, lækker bagside og udskifteligt batteri og SD kort.

Kunne faktisk godt være fristet selv – 2.300 er da til at overkomme. Og Callme har jo kun 1 måneds abonnement inkluderet 🙂

https://www.callme.dk/samsung-galaxy-s5-sort

pix

ja det var da egentlig til at overkomme..

men jeg fik nyt batteri i min s4 onsdags.. og det har vist sig at spille godt, så jeg er ikke sikker på der skal købes nyt her og nu..

som sagt er z5 compact interessant, men på sin vis ser jeg den gamle z3 compact som den største konkurrent og som den de fleste nok vil vælge..

Reply
thombe

Lækkert kamera!

Reply
myTalk dk

Er der nogen der har forudbestilt/fået fingrene i den nye Z5 Premium, der lander i denne måned?

Er spændt på at se 4K-skærmen, men ved ikke om den er alle 6.500 kr. værd i vejledende udsalgspris.

Reply
CBW

Jeg er ikke i tvivl om at det er en feed telefon. Men lige 4K delen tror jeg faktisk i denne forbindelse er en er de mindst vigtig ting ved denne telefon – hvis man ser bort fra det PR mæssig som Sony vil slå på til en hver tid.

806 PPI er helt ude i skoven når man plejer at sige at omkring 300 PPI begynder det menneskelig øje at svigte i forhold til at skelne de enkle pixel. Nu har jeg af flere gange oplevet QHD som har omkring 500 PPI og hvorfor man skal endnu højere op ja det giver simpelhen ingen mening – derud over skal man huske at jo højere opløsning jo flere systemet resurser kræver det, hvilket betyder at en to identiske telefoner hvor den ene har en 4K skærm og den anden en QHD skærm, vil den sidste få den bedste benchmark score, og vil kunne holde strøm længst tid.

Reply
Banzon

Man skal godt nok også mase næsen godt ned i skærmen for at se pixels over 500PPI på en 5″skærm ☺

Sendt fra min SM-G925F med Tapatalk

Reply
CasperAndersen

Uanset hvor godt et kamera de vælger at smide i,så bliver jeg aldrig fan af Nokias smartphones.. Personligt synes jeg der er så mange mangler.

Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *